Gödöllői egyetemisták az Agritechnica kiállításon

A Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) meghívására a Szent István Egyetem 13 hallgatója (12 fő a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karról, l fő pedig a Gépészmérnöki Karról) vett részt a múlt év végén Hannoverben megrendezett AGRITECHNICA nemzetközi mezőgazdasági szakkiállításon és vásáron, mely a világ legnagyobb mezőgazdasági gépészeti kiállítása.

 

BENEDEK SZILVESZTER

 

mezőgazdasági mérnök hallgató, SZIE MKK

 

  Az idei találkozó központi kérdése az volt, hogy a növekvő igények mellett miként lehet a jövőben a világ lakosságának élelmiszer-ellátását és a bioenergia előállítását megteremteni. A megoldás a talaj- és vízvédelem kiemelt biztosításában keresendő, ezért az öntözéstechnika és a talaj megmunkálás lehetőségeinek maximális hatékonyságát célozzák a fejlesztések, melyek aktuális eredményeibe számos betekintési lehetőséget biztosított a szakkiállításon való részvétel.

 

  Számunkra, felnövekvő agrárszakembereknek legalább ennyire fontos és tartalmas információkat nyújtott a DLG által szervezett „Young Farmers Day" is, melyen különböző országokból érkezett agrárhallgatók számoltak be a külföldi tanulmányok, ill. gyakorlatok fontosságáról, mind a személyes élet, mind pedig a karrierépítés tekintetében. Továbbá fiatal agrárszakemberek mutatták be gazdaságukat (Németország, Spanyolország, Oroszország, USA, Kanada Új-Zéland), melyek szintén a mezőgazdaság hatalmas potenciáljába nyújtottak betekintést. A napot a gigantikus ,,Young Farmers Party" zárta, másnap pedig a szakma meghatározó személyiségeinek részvételével pódiumbeszélgetéseket tartottak a most felnövekvő agrárszakemberek lehetőségeiről.

 

Számtalan értékes információval, illetve a jövőre szóló inspirációval gazdagodva tértünk haza és mondunk köszönetet a DLG-nek a meghívásért, valamint a szállás és a belépőjegyek finanszírozásáért a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Dékáni Hivatalának, Hallgatói Önkormányzatának pedig az utazás illetve a szervezés  támogatásáért.