Batizi Sándor kapta a Gödöllő Sportjáért-díjat

A 17. alkalommal adták át Gödöllő sportdíjait február 18-án a Városházán, ahol dr. Gémesi György polgármester és dr. Solti László rektor köszöntötte a megjelenteket.

B. G.

 A hagyományoknak megfelelően először a GEAC Aranykoszorús jelvényeket adta át a SZIE rektora Kelemen Károlynak (kézilabda), Fejős Brigittának (kézilabda), dr. Kondrák Mihálynak (kosárlabda), F. Kiss Zoltánnak (kosárlabda), Szekeres Tamásnak (atléta), Gönczi Krisztinának (atléta), Bódi Péternek (labdarúgás), Bartha Tibornak (asztalitenisz), Juhász Mártonnak (rögbi) és Gémesi Csanádnak (vívás).

Az Év Sportolója felnőtt egyéni kategóriában harmadik díjat kapott Erdélyi Zsófia, a GEAC atlétika szakosztályának versenyzője (nevelő edzője Gadanecz György, edzője Csoma Ferenc). Második díjat kapott Bontovics Babett, a Gödöllői Taekwon-do Sportegyesület versenyzője (edzője Czeba Mihály) és Gémesi Bence a GEAC vívószakosztályának versenyzője (edzője: Bokor Gergely). Első díjat kapott Benkó Réka, a GEAC vívószakosztályának versenyzője (edzője Schubert László és Bokor Gergely).

Különdíjat kapott Balázs Attila teniszező.

Az Év Sportolója utánpótlás egyéni kategóriában harmadik díjat kapott Végvári Dóra a GEAC atlétika szakosztályának versenyzője (edzője Fülöp Péter). Második díjat kapott Nagy Petra, a GEAC vívószakosztályának versenyzője (edzője Kurucz Balázs). Első díjat kapott Deák Nagy Marcell, a GEAC atlétika szakosztályának versenyzője (edzője Benkő Ákos).

Az Év Sportolója felnőtt csapatjátékos kategóriában harmadik díjat kapott Csernyánszki Kitti, a Vuelta SE Ritmikus Gimnasztika csapat tagja (edző: Ladányi Beatrix) Második díjat kapott Kötél Dóra, a TEVA Gödöllői Röplabda Club felnőtt csapat tagja (edzője: Hollósy László). Első díjat kapott Gáll Csaba, a GEAC vívószakosztályának versenyzője (edzője Bokor Gergely, Varga József, Gerevich György).

Az Év Sportolója utánpótlás csapatjátékos kategóriában harmadik díjat kapott Nagy Roland, a Gödöllői Sport Klub játékosa, labdarúgó. Második díjat kapott Piffkó Eszter, a Gödöllői Bocskai SE kosárlabda játékosa. Első díjat kapott Csengeri Petra, a TEVA Gödöllői Röplabda Club játékosa.

A Sportalapítvány kuratóriuma a múlt évben tanítványai által elért eredmények alapján az Év edzőjévé Hollósy Lászlót választotta. Hollósy László irányításával a Gödöllői Röplabda Club felnőtt női csapata 2008-ban a Magyar Kupa Országos Döntőjén III. helyezést ért el, a Magyar Röplabda Bajnokság legmagasabb osztályában, az NB I Kiemelt Csoportjában pedig IV. lett. (Előző évben a felnőtt csapat a bajnokságban ezüstérmes, a Magyar Kupában bronzérmes, a junior csapat arany- az ifjúsági pedig ezüstérmes lett. ) Szakmai irányítása mellett dolgoznak az egyesület 6 utánpótlás csoportjánál működő edzők. Hollósy László keze alatt lett három fiatal gödöllői játékos, a 20 éves Kötél Dóra és Széles Petra, valamint a 18 éves Csengeri Petra tagja a magyar felnőtt válogatottnak. Tagja a Magyar Röplabda Szövetség országos edzőbizottságának is. Korábban a magyar leány junior válogatott edzője is volt. Edzői fanatizmusára jellemző, hogy az egyesülettel kötött szerződésében vállalt heti 5 edzésen túl játékosainál elérte, hogy a reggeli órákban az oktatás előtt hetente 3 plusz edzést vállaljanak gyorsabb fejlődésük érdekében.

A kuratórium a javaslatokat áttanulmányozva úgy döntött, hogy ebben az évben a Gödöllő Sportjáért-díjat Batizi Sándornak ítéli oda, aki 1993-óta segíti a gödöllői fiatalok, versenyzők, edzők felkészítését. Munkája jelentősen hozzájárult a vívók hazai és nemzetközi eredményességéhez. A kezdetektől a legfiatalabbakkal (5-9 éves korosztály) is foglalkozik, akik megalapozták a vívószakosztály fejlődését. A kerekes székes vívás is hozzátartozik tevékenységéhez. A Bay Béla sport életműdíjas mesteredző képviseletében - aki az ünnepség idején műtéten esett át - Gémesi Csaba vette át a város sportdíját.