Építészek, építőmesterek ünnepe

 „Ybl Miklós, a Mester, gazdag életműve, országunkat meghatározó alkotásai, "országjobbító" törekvései, éveken át viselt közéleti tisztségei, a városi képviselőtestületben, a Fővárosi Közmunkák Tanácsában, a Magyar Mérnök és Építész Egyletben; választott tagsága a parlament főrendi házában példamutató és követendő érték. Régi adósságot törlesztünk, ha e jeles napot ismételten, hagyományőrzően megünnepeljük, hogy az ő neve fémjelezze, nemcsak őt, hanem a szakmát, az épített környezetet, a várost is ünneplő rendezvényünket."

 Ezekkel a gondolatokkal hívta az Ybl Egyesület (a SZIE YMÉK öregdiák közhasznú szervezete) április 14-én, szombaton 11 órára a közönséget a 193 éve született Ybl Miklós előtt tisztelgő rendezvényére, az Építészek, építőmesterek VI. ünnepére.

Az eseményt Szmodits Julia, az egyesület elnöke nyitotta meg Budán, az I. kerületi Ybl Miklós téren. Köszöntőt mondott Zsigmond László, 2007 Ybl díjazottja, majd Ybl Mívesmester Okleveleket adtak át. A Seventeen Big Band koncertje mellett fogyott el az emeletes születésnapi torta.

Délután a Rác fürdő rehabilitációjáról tartottak tájékoztatást az építkezés helyszínén.

*

Mívesmester építészek: Busica Miklós, Fikár Endre, Földvári Éva, Gémes Béla, Kovács Miklós, Pánczél Dezső, Telkesné Földvári Judit.

Köszöntötték a 2007. évi Ybl-díjas építészeket is: Basa Pétert, Getto Tamást, Horváth Zoltánt, Tima Zoltánt és Zsigmond Lászlót valamint a Kossuth-díjas építészt, Kévés Györgyöt.

 

Taxonomy upgrade extras: