Laptop és kollégium a legjobb ötven gépészgólyának

 

Hajrájához érkezett a felvételi időszak a felsőoktatásban, közeleg a jelentkezések február 15-i határideje. A Szent István Egyetem versenypozíciói jók. A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar (MKK) például a HVG legutóbbi felmérése szerint agrárképzési területen a legerősebb fakultás a népes hazai mezőnyben.

B. G.

Az MKK és a Gépészmérnöki Kar (GÉK) január 12-i nyílt napján megjelent fiataloknak dr. Guth László egyetemi főtitkár elmondta, a gödöllői kampusz két szempontból is előnyös elhelyezkedésű: miközben igazi egyetemi várost alkot a kisvárosban, kellően közel, mégis elég távol fekszik Budapesttől.

  A reménybeli hallgatók megtudták, hogy hamarosan elkezdődik a gödöllői központi épületek több milliárd forintba kerülő felújítása. A karácsony előtt átadott új diákotthon mellett befejezéséhez közeledik egy régebbi kollégiumi épület felújítása. A közeli hetekben várható a főépület alagsorában 2000 négyzetméteren kialakított hallgatói információs központ átadása, ahol a tanórákon kívül egy időben 250 számítógép elé ülhetnek a hallgatók.

  Országosan egyedülálló tehetséggondozási programot jelentett be a nyílt napon a GÉK a tanulmányaikat az idén náluk megkezdő legtehetségesebb diákok számára. A bármelyik alapképzési szakra jelentkező, a legmagasabb pontszámmal államilag finanszírozott helyre felvételt nyert 50 hallgatónak (a leendő elsőévesek megközelítően 20 százalékának) speciális tanulmányi szerződést ajánlanak. Vállalják, hogy a tanulmányok teljes idejére (beleérte az esetleg doktorképzést is!) személyi mentort biztosítanak a legfelkészültebb oktatók közül, akik figyelemmel kísérik a hallgatók szakmai fejlődését, segítik tanulmányaik sikeres folytatását. Az 50 hallgatónak - tanulmányaik megkezdésekor - minden további mérlegelés vagy felvételi eljárás nélkül felajánlják a gödöllői kampusz területén található korszerű kollégiumban történő elhelyezést. A felsőfokú műszaki ismeretek elsajátításának megkönnyítése érdekében - a mérnöki munkában ma már nélkülözhetetlen - hordozható személyi számítógépet és a legszükségesebb mérnökinformatikai szoftvereket biztosítanak egyéni használatra a karon folytatott tanulmányok teljes idejére. A tanulmányok sikeres befejezésekor egyéni támogatást nyújtanak a karriertervezésben és az elhelyezkedésben.

Taxonomy upgrade extras: