Baglyok után jönnek a gólyák…

Nemrég szemtanúi lehettünk, hogy a Gödöllői Tudományos Könyvtárba beköltöztek a Baglyok... most pedig a Gólyák is megérkeztek.

 A teljes GTK, majdnem a teljes GÉK és néhány csoport az MKK-ból is sétát tett a könyvtárban. Tájékoztató könyvtárosok vezetésével jártak körbe, akik igyekeztek minden értékes, s egyben hasznos információt megosztani a hallgatókkal, és még néhány könyvtári érdekesség is bemutatásra került. A látogatások alatt könyvtári tájékoztatót és könyvjelzőt is kaptak a gólyák, amely szándékaink szerint talán segíteni fog eligazodni a könyvtár „útvesztőjében".

Fiatalokhoz illő jó hangulatban, nevetve „kóvályogtak" az olvasói termek között, és ámulattal csodálták a Régi Ritka Könyvek gyűjteményünket. Különösen a könyvtár legrégibb darabja, az 1556-os német nyelvű gyógynövénykönyv tetszett. Voltak, akik a főbejáratnál lévő bagoly-kiállításban gyönyörködtek hosszabb ideig. A gépészeknek a könyvlift tetszett leginkább, egyből a teherbírása felől érdeklődtek. De talán minden látogató, leendő olvasó egyetértene abban, hogy a legkedvesebb esemény, történet az volt, amikor arról tájékoztattam őket: "Kérjük a könyveket használat után az asztalon hagyni..." Alig akarták elhinni, hogy itt nem kell rendet rakni... „Anyukámnak is tessék szólni..."- mondták néhányan.

Belme Ildikó

tájékoztató könyvtáros