Röviden

BŐVÜL A B. A gödöllői kollégium B épületének felújítási és bővítési munkálatait tekintette meg augusztus 3-án dr. Solti László rektor dr. Bujáki Gábor kollégiumi igazgató és Szikra Sándor főépítésvezető (Strabag) kalauzolásával. A PPP konstrukcióban megvalósuló beruházás keretében korszerűsítik a meglévő szinteket, továbbá tetőtérrel és lifttel egészül ki az épület. A tetőtéri szobákból (itt készültek címlapunk „madártávlati" képei) új kilátás nyílik az egyetemi városra és a Szent István Egyetemnek otthont Gödöllőre. A SZIE vezetője ellátogatott az év első felében felújított A kollégiumi épületbe is.

DR. TŐZSÉR JÁNOS, az MKK egyetemi tanára sikeresen megvédte A típusdifferenciálást megalapozó kutatások a szarvasmarha-tenyésztésben című doktori értekezését és az MTA Doktori Tanácsa július 1-jétől engedélyezte számára az MTA doktora cím használatát.

DR. BAKONYI GÁBOR egyetemi tanárt (MKK) az MTA elnökségének tagjává választották az Akadémia új köztestületének tagjai közül, az élettudomány tudományterületről.

DR. KOMÁNDI GYÖRGY egyetemi tanár, professor emeritus, a műszaki tudomány doktora, a SZIE tiszteletbeli doktora életének 84. évében, július 24-én elhunyt. Kívánságának eleget téve hamvait a Farkasréti Mindenszentek Plébániatemplomban szűk családi körben helyezték örök nyugalomba. Engesztelő szentmise áldozatot augusztus 16-án a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániatemplomban mutattak be érte.

A JÁSZBERÉNYI Alkalmazott Bölcsészeti Kar tanévzáró ünnepségén is közreműködött a fakultás énekkara. Címlapunkon a Thormanné Husznai Mária főiskolai docens vezette kórus néhány tagja látható.