GEAC

A GEAC megalakulásától kezdve napjainkig, meghatározó szerepet tölt be Gödöllő sportéletében. A versenysportban résztvevő taglétszáma 390 fő. Több szakosztálya kiemelkedő sikereket ért el, elsősorban az utánpótlás korosztályokban. Speciális helyzeténél

fogva kettős funkciót lát el:

- egyrészt lehetőséget teremt az önszerveződő alapon működő versenyszakosztályoknak a versenysportban való részvételre,

- másrészt a diáksportkör szakcsoportjain keresztül, szolgáltatás jelleggel igyekszik szabadidősport, illetve egészségmegőrző igényeket kielégíteni.

A GEAC szakosztályai: asztalitenisz, atlétika, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vívás, triatlon.

Versenyszakosztályai közül legnépesebb és legeredményesebb az atlétika és a vívás. Mindkét szakosztály példamutatóan szervezi utánpótlását, országos sikereik, eredményeik is innen indulnak ki. Évek óta sorozatban nyerik a korosztályos bajnokságokat és a válogatottakban is egyre gyakrabban szerepelnek gödöllői atléták és vívók.

Mindkét sportág népszerű a városi gyerekek körében. A sportági kiválasztás rendszere tervszerűen, már 8-10 éves korban megkezdődik. Évről-évre országos mércével is komoly ígéretnek tűnő tehetségeket nevelnek. Mindkét szakosztály esetében több felnőtt korú sportolót sikerült az egyesületnél tartani, akik komoly eredményeket értek el ebben a korosztályban is.

Évente több országos színtű versenyt rendeznek, és mind a vívók, mind az atléták kiváló nemzetközi eseményeknek is tudhat magáénak.

Az atlétika szakosztály 4 edzője összesen 160 versenyzővel foglalkozik, melyből 116 fő utánpótlás korú.

A vívó szakosztály 7 edzője összesen 212 versenyzővel foglalkozik, melyből 192 fő utánpótlás korú.

A többi versenyszakosztály jellegénél fogva inkább egyetemista korúakat gyűjt össze és versenyeztet különböző szintű bajnokságokban. Néhány sportágban "külsős" városi fiatalok is bekapcsolódnak a szakosztályok munkájába, ám a folyamatos változások következtében nehéz jelentős sikerekről beszélni. Ezen kívül az egyesület belépett a fogyatékkal élők országos sportszövetségébe.