Gödöllői siker Temesváron

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Temesváron az Egyetemi Műszaki Napokat (ZTS). A nemzetközi tudományos konferenciára 30 műszaki felsőoktatási intézményből, egyetemről közel 200 hallgató érkezett.

A programban részt vevő országok: Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Szerbia, Románia és Magyarország. Hazánkat egyetemünk Gépészmérnöki Kara képviselte, amely tizenöt éve szakmai együttműködési programot ápol a Temesvári Műszaki Egyetemmel. Két diákunk a konferencián átütő sikert aratott.

A mechanika szekcióban Fekete Gusztáv V. évfolyamos gépészmérnök hallgató első helyezést ért el, míg Kassai Miklós, ugyancsak V. évfolyamos gépészmérnök hallgató, az igen jó negyedik helyen végzett. A díjakat Liviu Bereteu prodékán adta át. Mindkét hallgató konzulense dr. M. Csizmadia Béla egyetemi tanár, aki a munkát irányította. A hallgatókat a felkészülésben segítette még Katona Gábor, Szakál Zoltán és dr. Kátai László.

Diákjaink sikerét az is nyomatékosítja, hogy az előadásukon a Temesvári Műszaki Egyetem biomechanika szakos hallgatói külön érdeklődést mutattak témájuk iránt. Ennek eredményeként másnap hallgatóink külön szemináriumot tartottak kb. tíz érdeklődőnek a biomechanikai kutatásaik módszereiről.

Eddig magyar hallgatónak nem sikerült nyernie ezen a versenyen, de most végre megtört a jég.

A vendéglátók maximális figyelemmel és vendégszeretettel fogadták a konferenciára érkezőket. Mindent megtettek annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és felejthetetlen napokat töltsenek el Temesváron.

Taxonomy upgrade extras: