Az MTA új rendes tagjai

A Magyar Tudományos Akadémia 177. közgyűlésén, május 7-én a Szent István Egyetem professzorai közül dr. Hornok Lászlót (Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar) és dr. Varga Jánost (Állatorvos-tudományi Kar) a tudós testület rendes tagjává választották.

Hornok László Gödöllőn végzett 1970-ben, kitüntetéses diplomával. 2001-től az akadémia levelező tagja, szakterülete a mikroszkópos gombák kutatása. A Szent István Egyetem rektorhelyettese, az MTA-SZIE Mikológiai Kutatócsoport vezetője, az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács elnöke.
 Varga Jánost is 2001-ben választották az MTA levelező tagjai közé; szakterülete az állatorvosi mikrobiológia és járványtan; a különféle baktériumok és vírusok okozta fertőző betegségeket kutatja. Az Állatorvos-tudományi Kar Járványtani és Mikrobiológiai Tanszékének egyetemi tanára.

*

 Az akadémia rendes tagja lett dr. Németh Tamás, az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézetének igazgatója is, aki a SZIE Gazdasági Tanácsának tagja. Az ő szakterülete a talajtan, az agrokémia és a környezetvédelem.

 

Taxonomy upgrade extras: