Tanüzemekről a kari tanácson


A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának május 23-i ülésén dr. Gyuricza Csaba egyetemi docens, Kassai Tamás mestertanár, Sipos Mihály és Hayes Matthew számolt be a Növénytermesztési, a Kertészeti és az Állattenyésztési Tanüzem valamint a KTI-Nyitott Kert Alapítvány 2006. évi tevékenységéről, továbbá a 2007. évi tervekről és fejlesztésekről.

A kihelyezett ülésre - amelyen percek alatt elfogyott a rétes-uzsonna - Szárítópusztán került sor. Ez lehetőséget adott arra, hogy dr. Dimény Judit dékán ünnepélyesen is átadja a Növénytermesztési Tanüzem új, nagyteljesítményű traktorát és egyéb beszerzéseit. A kar vezetője elmondta, a gödöllői tanüzemek nélkülözhetetlenek a versenyképes gyakorlati képzéshez.

Bodnár Ákos egyetemi tanársegéd, kari TDK felelős beszámolt arról, hogy az idei OTDK-án 51 dolgozat mérettetett meg a fakultásról. Kari és pályázati támogatás révén a regisztrációs és részvételi díjakat (ez az összeg 15 és 20 ezer Ft között változott dolgozatonként és hallgatón-ként) fedezni tudták, így a hallgatóknak „csak" az utazási és a szállásköltségeket kellett állniuk.