Nana: - Jól éreztem magam Gödöllőn!

Dékáni dicséretben részesült a GTK diplomaosztó ünnepségén Shimizu Nana testnevelő tanár, 3 danos karate oktató, aki két és fél éve azért jött Japánból hazánkba, hogy önkéntesként, a japán kultúrát népszerűsítve, a magyar hallgatóknak oktassa tudományát. Az elismerés egyben a búcsút is jelzi, július elején repülőgépre száll.

 

A Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség két évre biztosított számára ösztöndíjat, cserébe azonban a két esztendő lejártáig egyszer sem utazhatott haza. Önkéntesi küldetésének befejeződése után haza is látogatott, de több száz hallgató kérésére félévre még visszatért és tovább tanította hallgatóinkat. Ennél nagyobb elismerést nem kaphatott.

- Jól éreztem magam Gödöllőn, kedves kollégák és hallgatók között dolgoztam - mondta lapunknak. - Aranyosak voltak, meglepetést is szereztek, születésnapomra tokaji bort ajándékoztak. Hétfőtől péntekig naponta 2-3 90 perces órát tartottam. Azt hittem, a fiúk lesznek többségben, ezzel szemben az óráimra járók 70 százaléka lány volt. A fél év hosszabbításra a dékán adott lehetőséget számomra. Megszoktam már az itteni életet, de bevallom, hiányzik már Japán; a nagyapám pedig minden nap számolja, hány nap van még hátra addig, amikor újra láthat.

Shimizu Nana hazájában is szeretné hasznosítani testnevelő diplomáját, szakmájában igyekszik elhelyezkedni, de nem feledkezik el a Magyarországon kialakított kapcsolatainak ápolásáról sem.

Balázs Gusztáv felvétele