Hajtás

 Nyolcadik alkalommal rendezte meg a SZIE az újságírók és barátaik fogathajtó- és főzőversenyét szeptember 18-án a gödöllői kampuszon. Megnyitójában dr. Solti László rektor elmondta, az eddigi években közel 2000 vendég látogatta a rendezvényt, 260-an hajtottak és 120 csapat főzött. Most 40 hajtó vállalkozott a fogatok irányítására és 30 csapat ügyeskedett a kondérok körül.

A fogathajtás résztvevői a Lázár Lovaspark gyönyörű nóniusz és a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság lipicai lovaival versenyeztek. A „segédhajtók" a 12-szeres világbajnok Lázár-testvérek és Dallos Andor, a ménesgazdaság igazgatója, korábbi I. osztályú válogatott fogathajtók voltak. A főbírói feladatokat Fintha Gábor, a magyar nemzeti fogathajtó válogatott szövetségi kapitánya látta el.

A fogathajtást a hölgyek mezőnyében a jászdózsai Maczó Nikolett nyerte. 2. Horváth Bernadett, 3. Dallos Eszter. Az urak közöl Sólyom György húsipari vállalkozó győzött (magával vitte a vándorserleget is) , 2. Solymosi József, 3. T. Dögei Imre.

Dr. Solti László rektor Pro Negotio Universitatis elismerő oklevéllel köszönte meg Lázár Vilmos és Lázár Zoltán közreműködését a versenyek lebonyolításában és a múlt tanévben elindított felsőfokú lovas tanár és szervező képzésben.

 

Balázs Gusztáv felvételei