Gólok, méterek, másodpercek

A GTK szervezeti egységeként működő Sportközpont elsődleges feladata a nappali tagozatos hallgatók fizikai felkészültségének javítása, mozgásszükségletük kielégítése szervezett keretek között. Megismerteti az első éves hallgatóknak a sportolási helyszíneket, lehetőségeket. Biztosítja számukra a szabadidő helyes eltöltésének céljaként a testmozgás iránti igény felkeltését magas szintű szakmai háttérrel. (A tanárok között mesteredző és sokszoros magyar bajnokok oktatnak). Az egyetem mindhárom gödöllői karán az első évesek kötelező testnevelésként heti 2 órában választhatnak sportágat, amelyen elsajátíthatják illetve feleleveníthetik annak technikáját, taktikáját, amelyet a játékban nagy lelkesedéssel alkalmaznak.

  A felsőbb éves hallgatóknak is lehetőségük van szervezett keretek között végzett testmozgásra, fakultatív „C" tárgy felvételére, melyet szintén a Sportközpont testnevelő tanárai vezetnek. (pl.: labdarúgás, tenisz, kondicionálás, kosárlabda stb.)

  A szabadidő helyes eltöltésének lehetőségeként hallgatóink rendszeresen vesznek részt GEAC különböző szakosztályainak edzésein (atlétika, vívás, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda), melynek nagy részét a Sportközpont tanárai vezetik. Az egyetem sportlétesítményei kiváló lehetőséget biztosítanak a szabadidős sporttevékenység mellett a magas szintű sportteljesítmények elérésére is, amelyet bizonyít a sok magyar bajnokság és több szép nemzetközi siker is. Ezeket elsősorban az atléták és a vívók érik el. Ezek a lehetőségek tovább javulhatnak a most még tervezés alatt lévő sportlétesítmény-fejlesztési terv megvalósulásakor.