Megállapodás a Magyar Szabadalmi Hivatallal

 Újabb, három évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Szent István Egyetem a műszaki, a gazdaság- és az agrártudományi felsőfokú oktatás és a keretei között folytatott kutatási-fejlesztési és vállalkozási tevékenység szellemi tulajdonvédelmi támogatására. A megállapodást dr. Bendzsel Miklós az MSZH elnöke és dr. Solti László rektor írták alá október 17-én.

  A megállapodás részesei éves munkaprogramok alapján, kölcsönösen egyeztetett feltételekkel képzési fejlesztéseket valósítanak meg az egyetem oktatói és hallgatói közösségének iparjogvédelmi és szerzői jogi szakértelme, jártassága növelésének érdekében, a műszaki, gazdaságtudományi és az agrártudományi szakemberképzés választékának szellemi tulajdonvédelmi irányú bővítése szándékával.

  A felek örömmel vették tudomásul, hogy a szellemi tulajdonvédelmet - az ország felsőoktatási intézményei közül eddig egyedül a Szent István Egyetemen - önálló tantárgyként építették be a gépészmérnöki alapképzésbe. Minden remény megvan arra, hogy a három évvel ezelőtt kezdődött együttműködés a következőkben is gyümölcsöző legyen. Az aláíráson részt vettek az együttműködés kezdeményezői és a lebonyolítás felelős személyiségei: Haszonits András osztályvezető (MSZH) és dr. Barótfi István intézetigazgató, az együttműködés felelősei, valamint dr. Beke János dékán és dr. Szabó István felnőttképzési igazgató.