Nyílt nap, nyitott verseny

A beharangozott orkán helyett szerencsére a felvételizni készülők érkeztek meg január 19-én a GTK második nyílt napjára. Még többen, mint az első alkalommal, ezért néhányuknak csak a rektori díszterem széleire pakolt asztalokon jutott ülőhely.

B. G.

  Az érdeklődőket dr. Villányi László dékán köszöntötte, s avatta be a kar képzési kínálatának érdekességeibe, majd Kerekes Gábor, az Országos Felsőoktatási Információs Központ igazgatója adott naprakész tájékoztatást a felvételi rendszer sajátosságairól, aktualitásairól a GTK-ra vonatkozó felvételi adatokat is felhasználva. A Budapest Bank Rt. képviselője, Várnai Katalin a hallgatók számára ajánlott banki szolgáltatásokról adott tájékoztatást. A fórum ezután interaktívvá vált és az érdeklődők, akik között szülők is voltak, az alapszak vezető tanároktól kaptak személyes tájékoztatást kérdéseikre.

  A nyílt nap résztvevői megtudták, hogy a GTK mintegy öt és félezer fős hallgatói létszámával a Szent István Egyetem legnagyobb kara. A dinamikus növekedés a képzés folyamatos korszerűsítésének, a munkaerő-piaci igényekhez való alkalmazkodásnak az eredménye. A közgazdász képzés indítása és az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek oktatása a képzési kínálatunk iránti érdeklődést tovább erősíti. A kar intézetei saját tudományterületeiken országosan és nemzetközileg is elismert kutatási és tudományszervezési tevékenységet fejtenek ki. Külön kiemelendők azok a szakterületek (pl. agrárpedagógia, agrárközgazdaság, regionális-tudományok, marketing) amelyeket az országban egyedülállóan vagy vezető helyen művelnek a kar oktatói és kutatói.

  A GTK fő célkitűzése a korszerű, a gyakorlatban hasznosítható ismeretátadás, olyan szintű elméleti és gyakorlati tudással ellátott szakemberek képzése, akik a világ gazdaságának, ezen belül különösen az EU elvárásainak, pályázati lehetőségeinek, gazdaságfejlesztési irányainak is megfelelve, a gazdasági élet szinte valamennyi területén járatosak lesznek. Egyidejűleg az alapszak (bachelor, BA/BSc) képzési szintnek megfelelő diploma, a majdani mesterszak (master, MA/MSc) megszerzésének a lehetőségét is biztosítja a Szent István Egyetemen belül vagy más egyetemeken.

  A program az Ahol a jövő kezdődik című film vetítésével folytatódott, majd akik még tovább bírták egyetemi körsétára indultak a hallgatói önkormányzat tagjaival. Végül prospektusokkal és tollal ellátva távoztak reménybeli gólyáink, hogy ne okozzon gondot számukra a felvételi papírok kitöltése.

Taxonomy upgrade extras: