Tanúkör dr. Dinnyés Andrással

A Szociológia Docentúra szeretettel meghív mindenkit: kutatót, oktatót, munkatársakat, diákokat a Tanúkör estéire, rendszeres együttgondolkodásra, egy tea melletti beszélgetésre.

Talán mindannyian tapasztalják, hogy lazulnak és formálissá válnak a társadalmi és közösségi kapcsolatok. Elrohanunk egymás mellett, nem érünk rá beszélgetni, megismerni egymást. Ez mindannyiunk vesztesége. Ezért tervezünk egy olyan kifejezetten beszélgetős sorozatot, amelynek keretében EGYETEMÜNK egy-egy korábbi vagy jelenlegi oktatója, kutatója elmondja magáról, kutatásairól, munkájáról, ami foglalkoztatja, és közérdeklődésre tarthat számot.

Ezekre az alkalmakra havonta egyszer az esti órákban kerül sor a Szociológia Docentúra épületében, a Sportcsarnok mögött.

Következő beszélgetésünkre, február 15-én 17 órakor Dr. DINNYÉS ANDRÁS biotechnológust várjuk.

Dr. Dinnyés András MTA Doktora, egyetemi magántanár

Született: 1966. Budapest

Munkahelye: Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont, Genetikai Újraprogramozás Csoport és a SZIE egyetemi magántanára

Legfőbb kutatási témája: Állatbiotechnológia, sejtmagátültetéses klónozás és embrionális őssejtek kutatása; több mint száz publikáció szerzője, >200 impakt faktor, 650 citáció

Gondolatébresztő szavai február 15-re:

„A biotechnológia gyors fejlődése egyszerre tölti el reménnyel és félelmekkel az embereket. Ez különösen igaz a „klónozás" és az őssejtkutatás területeire, ahol a média és a politika egyaránt „mindig mindent jobban tud". Nagyon fontos tehát, hogy a kutatók minél több fórumon közérthetően kommunikáljanak a szűk szakmai területen túli többséggel, és mutassák be a reális lehetőségeket, reménykeltő eredményeket és a korlátokat is. Csak így érhető el a társadalmi elfogadása az új módszereknek, és ha kell a szükséges, de nem túlzó mértékű törvényi szabályozása a kutatásoknak és alkalmazásoknak"

 

Dr. Dinnyés András

 

A szervezők:
Deáky Zita
Madarász Imre
Szociológia Docentúra
Molnár Melinda
Regionális, Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Int.

 

Taxonomy upgrade extras: