Sportolási lehetőségek Jászberényben

Az alapszakokon (tanító, andragógia, szociális munka, informatikus könyvtáros) az első két félévben a szorgalmi időszakban heti két testnevelés óra van, amelyben választhatnak a jelöltek aerobik, kosárlabda, korcsolya, görkorcsolya, kerékpár, tollaslabda, úszás sportágak közül.

A kar sportegyesülete a Jászberényi Tanítóképző Főiskola DSE, melynek NB II-es női kézilabda csapatában többségben a hallgatók játszanak. A Jászberényi Kosárlabda Klubbal közösen tartanak fenn egy NB II-es férfi kosárlabda csapatot. A csapat SZIE ABK feliratú mezben játszik, a sportolók fele a kar hallgatója.

A tömeg- és szabadidős sportoláshoz a kar rendelkezik két tornateremmel, egy fitnesz teremmel és szabadtéri létesítményként kézilabda, futball és görkorcsolyázásra alkalmas pályákkal. Ezeket a létesítményeket a hallgatók 17 órától térítésmentesen igénybe vehetik. Ezzel a lehetőséggel élnek is, hiszen rendszeres futballbajnokságok vannak az évfolyamok között.

A helyi uszodába kedvezményes belépővel mehetnek egy féléven keresztül, ha sportköri tagdíjat fizetnek. A belépődíj különbözetet a hallgatói tömegsport alapból egyenlítik ki.

Mivel a tanító szakon testnevelési műveltségi területi képzés folyik, ott kötelező a különböző táborokban részt venni. Turisztika-, sí- és evezős táborokat szerveznek, ezekhez az eszközök rendelkezésre állnak. A táborokat a nem tanító szakos hallgatók is igénybe vehetik.

A februárban felépült műjégpályát a hallgatók a délutáni tömegsport órákon, 17-20 óráig használhatják korcsolyázásra és hokizásra.