Olimpikon Életút Program

 Huszonhat hazai felsőoktatási intézménnyel, köztük a Szent István Egyetemmel hosszabbította meg az együttműködést a 2002-ben létrejött Olimpikon Életút Program keretében a Magyar Olimpiai Bizottság. A megállapodást április 28-án, a Magyar Rektori Konferencia plenáris ülésén, a Magyar Tudományos Akadémián írták alá. A MOB és az érintett intézmények igyekeznek megkönnyíteni az élsportolók tanulmányait. A dokumentumot egyetemünk részéről dr. Solti László rektor, a MOB képviseletében dr. Schmitt Pál elnök látta el kézjegyével.

 Az eddigi együttműködőkhöz a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola is csatlakozott.

A kedvezmények megjelenhetnek többek között a felvételi pontszámokban, a tandíjak csökkentésében, fedezésében, egyéni tan- és vizsgarend engedélyezésében, kedvezményes kollégiumi elhelyezésben, korrepetitor biztosításában. A MOB igény esetén elősegíti az olimpiai mozgalommal kapcsolatos előadások rendezését, munkatársai felkérésre közvetlenül részt vesznek a felsőoktatásban.

A MOB segíti az egyetemeken végzett olimpiai kerettagok diplomájuknak megfelelő elhelyezkedését, munkavállalását.

A SZIE elvárja az egyetemi jogviszonnyal rendelkező olimpikonoktól, „olimpiai reménységektől", hogy az egyetemet az egyetemi és főiskolai országos bajnokságokon, valamint az egyetemi és főiskolai világbajnokságokon, Universiadén képviseljék.

A 2008-ban lejárt együttműködést 4 évvel hosszabbították meg.

fotó: www.mob.hu