Májusi programajánló

Kedves Lányok, Fiúk!

Utolsó energiaforrásként a vizsgaidőszak előtt néhány program, amiből erőt gyűjthettek:

Május 23-án rendezik meg Napkoron az Akácvirágzás - Nyírségi Ízek Fesztiválját. Az idelátogatók megismerkedhetnek a Nyírség hagyományos ételeivel, közben találkozhatnak kulturális értékekkel, változatos programok keretében. A harangodi erdő fedte domboldalon található akácfák virágai alatt, kellemes sétát lehet tenni, sőt lehetőség nyílik hintós kocsikázásra is.

Május 19-24-ig rendezik meg a Szeged Napja ünnepségsorozatot, amely 6 napon keresztül, 6 helyszínen több, mint 200 programmal várja az érdeklődőket.

„Királynék Tavasza"- Reneszánsz Álom a Diósgyőri Várban

Kedves szokás volt a középkorban, hogy uralkodóink Diósgyőr várát adományozták jegy-ajándékként az ifjú királynénak. Így tett Mátyás király is, akinek felesége, Aragóniai Beatrix igazi reneszánsz udvart varázsolt a palotába. Az egész napos (május16.) rendezvény a reneszánsz magyarországi virágkorát eleveníti meg kosztümös szereplőkkel, zenészekkel, táncosokkal.

Végül, két esőnapra tervezett francia filmremeket ajánlok figyelmetekbe:

A legújabb francia mozi az Isten hozott az Isten háta mögött címmel, amely a kritikusok szerint hatalmasat csattan, annak ellenére, hogy az igazi, nyers francia poénok tolmácsolása szinte lehetetlen. Garantált a siker az ugyancsak francia, de a vérbeli dráma kategóriában íródott forgatókönyvnek, az Il y a longtemps que je t'aime, avagy az Oly sokáig szerettelek című filmnek, melyben főhősnőnk 15 év börtön után próbál visszazökkeni a régi mókuskerekes életébe...