Munkahelyek – követelmények

DR. VAJDAI IMRE

c. egyetemi tanár, a GEDBE titkára

Az ifjúság csodálatos, időnként persze embert próbáló hallgatói időszakára mindenki szívesen gondol majd vissza, amikor eljön az alkotás, a munka és a családalapítás időszaka felelősségteljes terheivel, változó társadalmi környezetével, gondjaival és remélhetőleg minél számosabb sikerélményeivel.

Éppen ezért fontos tudni, hogy miként használhatjuk ki a jelenlegi lehetőségeket, hogyan készüljünk fel az évek során felhalmozott tudásunk kamatoztatására. Szeretnénk a felsőbb évesek dolgát megkönnyíteni azzal, hogy segítünk megfelelő munkahelyeket szerezni, szervezni. Ezért rendezzük meg idén újra, terveink szerint április 3-án az állásbörzét, Gödöllőn, amelyre szeretnénk minél több munkaadót megnyerni.

Az állásbörze tájékozódás mindkét oldal számára. Érdemes felidézni mire is hívták fel a figyelmet tavalyi előadóink.

Dr. Vajda László, az FVM főcsoportfőnöke az önálló munkavégzés, a megbízhatóság, a munkahely céljaival való azonosulás követelményét állította előtérbe.

Antos Gábor IKR igazgató kiemelte, hogy ma a gazdálkodás nemzetközi környezetben történik.

Tóth István MOSZ titkár szerint a mezőgazdaság versenyképessége egyaránt igényli az ismeretek megújulását és a generációváltást.

Széplaki Istvánné, a Pest Megyei Munkaügyi Központ gödöllői vezetője a gyakorlati tudás szerepét emelte ki és azt, hogy már hallgató korban érdemes vállalati kapcsolatokat kialakítani.

Kocza Mihály, a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseletében a piaci igényekre gyorsan reagáló kiegészítő stúdiumok felvételét tanácsolta.

Az előzőekben ismertetetteken kívül még számos olyan fontos követelmény áll a friss diplomásokkal szemben, mint például a kapcsolatteremtő készség, a magabiztos fellépés, az alkalmazkodási és együttműködési készség és így tovább. Mindezek erősítésére, fejlesztésére kiváló alkalmat kínál az állásbörze is.

Taxonomy upgrade extras: