Röviden

 

AZ ÚJ ÖSSZETÉTELŰ Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság február 5-i ülésén dr. Bazsa Györgyöt, a Debreceni Egyetem tanárát választotta meg három évre elnökének. A Magyar Agrárkamara valamint a Magyar Növényvédő és Növényorvosi Kamara javaslatára a MAB plénum tagja lett dr. Dimény Judit egyetemi tanár, az MKK dékánja.

MEZŐGAZDASÁGI KÖNYVHÓNAP. Dr. Romány Pál volt agrárminiszter, a SZIE GTK professor emeritusa a könyvhónap január 29-i budapesti megnyitón arról beszélt, hogy a magyar agrárvállalkozók szaktudását fejleszteni kell. Statisztikai adatokra hivatkozva közölte, hogy az agrárvállalkozást vezetők csupán mintegy 10 százalékának van szakirányú végzettsége. Romány Pál hangsúlyozta: Magyarország csak akkor válhat fejlett agrárországgá, ha a szaktudásnak és a szakkönyveknek az eddiginél nagyobb becsületük lesz.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából január 22-én, a Szent István Egyetem következő dolgozói részesültek állami, illetve miniszteri kitüntetésben:

  Dr. Huszenicza Gyula egyetemi tanár ÁOTK Szent Györgyi Albert-díj,

  Dr. Molnár Sándor tudományos tanácsadó GÉK Apáczai Csere János-díj,

  Vas Judit igazgató "Zöld Út" Nyelvvizsgaközpont Arany Katedra Emlékplakett (Okta-tási és Kulturális Minisztérium).

TDK. Januári számunkban a Gépészmérnöki valamint a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, decemberi számunkban a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar tudományos diákköri konferenciájának eredményeit közöltük. Az Állatorvos-tudományi Kar TDK-konferenciáján mindegyik előadó díjazásban részesült. A dolgozatok címe, a szerzők és konzulensek neve, továbbá a konferencia eredménye a http://www.univet.hu/tdk weboldalon tekinthető meg.

 

Taxonomy upgrade extras: