Szekszárdi bor a görög szigeten

Szekszárdi bor a görög szigeten 

LAPIS REBEKA ANNA

Turizmus vendéglátás Animáció szervező menedzser III. évf.              

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézete Turizmus Tanszékének delegációja - dr. Guth László egyetemi docens, szakvezető, dékán-helyettes, dr. Szabó Lajos professor emeritus és Molnár Kitti egyetemi hallgató – 2011. szeptember 11-17-ig részt vett a „The International Conference for Organic Agriculture and Agro-Eco Tourism in the Mediterranean” elnevezésű nemzetközi konferencián, a görögországi Zakynthos szigetén.

A konferenciát a következő szekciókban rendezték meg: szerves mezőgazdaság, ökoturizmus, kereskedelem, környezetvédelmi tanulmányok, zöldgazdaság, tanúsítványok, védett területek és biodiverzitás.

 

A gödöllői prezentáció, amely az OTDK-n kívül már Moszkvában is nagy érdeklődésre tett szert, az ökoturizmus szekcióban kapott helyet. dr. Guth László, dr. Szabó Lajos és Molnár Kitti A Szekszárdi Borvidék elhelyezkedése és fejlődési lehetőségei címmel tartottak előadást. A konferencia anyaga kötetben és CD-n is megjelenik.

- A tanácskozáshoz kapcsolódóan több napos Agro-Eco Tourism elnevezésű szakmai kirándulást szerveztek, ami rendkívül hasznosnak bizonyult. Tekintélyes anyag és tapasztalat gyűlt össze, elsősorban a turizmus vendéglátás BA szak oktatáshoz és a készülő MSC képzéshez. Az alapos szervezés példaként szolgálhat számunkra. A konferencián felvettük a kapcsolatot a szigeten működő Közgazdasági Főiskolával a jövőbeni hallgató küldés érdekében elsősorban a turizmus vendéglátás szakra – mondták hazaérkezésük után a delegáció tanárai.

A szakmai programban szerepelt ökofarm, organikus borüzem és olajbogyó ültetvény, valamint a Zakynthos Nemzeti Tengerészeti Park megtekintése.