Egy helyen, a gödöllői egyetemen

 Több száz érdeklődő vett részt a gödöllői egyetemi aulában január 25-én rendezett felvételi nyílt napon. Az iskolaválasztásra készülőket dr. Guth László egyetemi főtitkár köszöntötte, s figyelmükbe ajánlotta az egyetemi város vonzó környezetét és légkörét. Ezután a karok képviselői szóltak.

 Dr. Csányi Sándor, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja a Gödöllőt választás első érveként az egyetem hagyományait, az itt folyó képzés minőség említette. Azután arról szólt, hogy itt a felsőfokú tanulmányok mind a négy fokozata (felsőfokú szakképzés, alapképzés, mesterképzés, doktorképzés) elérhető. Harmadik pontban a rokon területek közötti válogatási lehetőséget dicsérte. Végül a hely szellemére hivatkozott: jó itt tanulni, Budapest szomszédságában, de nem elveszve a világváros forgatagában.

  Dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékánja külön köszöntötte azokat a szülőket, akik az egyetem régi hallgatóiként hozták el gyermekeiket a nyílt napra. Érdemes műszaki szakokon tanulni a nagy hagyományú karon, folytatta, mivel a piacon is élénk a kereslet a mérnökök iránt. A legjobb hallgatók már az egyetemi évek alatt megtalálják leendő munkáltatójukat.

  Dr. Lehota József, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar egyetemi tanára elmondta, az, hogy Gödöllőn egy kampuszon három kar található, kimondottan kedvez a hallgatóknak. Öt év alatt többféle végzettség szerezhető úgy, hogy közben nem kell oktatási intézményt változtatni. Annak, aki Gödöllő mellett dönt, ezen kívül már csak azt kell figyelembe vennie, milyenek a képességei, milyen az érdeklődése, mely szakra érdemes jelentkeznie.