Jól vizsgázott a megyében a GEAC

Jól teljesített a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club a Pest Megyei Közgyűlés mércéje szerint is. Múlt évi teljesítményeik alapján a különböző kategóriákban a következő eredményeket érték el sportolóink és csapataink.

  A megyei önkormányzat az utánpótlás korosztályban Az év legjobb Pest megyei csapata II. díjban részesítette a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club kadet férfi tőr csapatát. A Steiner Dániel, Kovács Márk, Galambos Gábor, Zarkóczy Zoltán összetételű kadet férfi tőr csapat az idén megnyerte a Kadet Magyar Bajnokságot és a Junior Magyar Bajnokságot egyaránt. A csapat edzője Fekete Gábor.

  A megyei önkormányzat középiskolás korosztályban Az év legjobb Pest megyei diáksportolója III. díjban részesítette Szekeres Tamás atlétát, a gödöllői Török Ignác Gimnázium tanulóját, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzőjét. Szekeres Tamás diákolimpián diszkoszvetésben első helyezést ért el, az Ifjúsági Országos Bajnokságon aranyérmet nyert. A magyar válogatott tagjaként részt vett az Európai Ifjúsági Olimpián.  II. díjban részesült Nagy Petra vívó, a gödöllői Török Ignác Gimnázium tanulója, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzője. Nagy Petra a diákolimpián kard egyéniben bajnoki címet nyert, valamint tagja volt a Kadet Európa-bajnokság ezüstérmes kardcsapatának. Edzője Kurucz Balázs, testnevelője Pásztorné Bilincsi Erika.

  A megyei önkormányzat általános iskolás korosztályban Az év legjobb Pest megyei diáksportolója I. díj elismerésben részesítette Deák Nagy Marcell atlétát, a gödöllői Török Ignác Gimnázium tanulóját, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzőjét. Deák Nagy Marcell a diákolimpián 300 méteren országos serdülő csúccsal első helyezett lett. A Serdülő Országos Bajnokságon 200 és 400 méter síkfutásban, valamint 300 méteres gátfutásban aranyérmet nyert, a Fedettpályás Országos Bajnokságon 300 méteres síkfutásban első helyezést ért el. Edzője Benkő Ákos, testnevelője Gőz Tibor.

  A megyei önkormányzat női utánpótlás korosztályban Az év legjobb Pest megyei sportolója I. díj elismerésben részesítette Végvári Dóra atlétát, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club versenyzőjét. Végvári Dóra a Fedettpályás Ifjúsági Országos bajnokságon 60 méteres síkfutásban, 60 és 100 méteres gátfutásban, távolugrásban és összetettben egyaránt aranyérmet nyert. A Fedettpályás Felnőtt Országos Bajnokságon összetettben első, az Ifjúsági Világbajnokságon távolugrásban pedig hatodik helyezést ért el. Edzője Fülöp Péter.

  A megyei önkormányzat női felnőtt korosztályban Az év legjobb Pest megyei sportolója II. díj elismerésben részesítette Erdélyi Zsófia atlétát, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportolóját. Erdélyi Zsófia a felnőtt országos bajnokságon 1500 és 5000 méteren első helyezett lett, 4x400 méteren pedig ezüstérmet nyert. A junior országos bajnokságon 1500, 3000, 5000 és 10.000 méteren egyaránt első helyezést ért el. Az U23 Európa Bajnokságon 5000 méteren hatodik helyezett lett. Edzője Csoma Ferenc.

  A megyei önkormányzat Az év edzője elismerésben részesítette Fülöp Pétert, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club atlétika szakosztályának edzőjét. Tanítványai az év során kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeket értek el. Versenyzői a magyar bajnokságokon 12 első, 5 második és 1 harmadik helyezést értek el utánpótlás és felnőtt korosztályban.