SZIE siker az Educatio 2008 kiállításon

Ha valaki képet akart nyerni a felsőoktatási piacon dúló ádáz versenyről, annak január 18-án és 19-én a budapesti Syma Csarnokba kellett utaznia, ahol az Educatio 2008 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást rendezték. És bizony sokan akartak benyomásokat szerezni erről a speciális küzdelemről! Nem szólva arról, hogy a legérintettebbek, a reménybeli vásárlók, a középiskolások is sűrű sorokban érkeztek a helyszínre, ahol a legtöbb standon megerősített személyzettel kínálták portékáikat az egyetemek és főiskolák, legyenek azok hazaiak vagy külföldiek.

  A Syma-vásárban mindent és mindenhogy kínáltak. Színesen és hangosan (néhol már-már lármásan), látványosan és ízletesen (volt, ahol főztek és sütöttek is). S ami mégis a legmeghatározóbb élmény: színvonalasan és ízlésesen. Mivel egyre nehezebb elegendő hallgatóhoz jutni, vízválasztóként a minőség emelkedik ki ebben a küzdelemben.

  A Szent István Egyetemről öt kar szerepelt a kiállításon (címlapképeink standjaikon készültek), az Alkalmazott Bölcsészeti Kar, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, a Gépészmérnöki Kar, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar valamint a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar. A hallgatói önkormányzatok lelkes képviselői mellett tanárok és dékáni hivatali munkatársak állták a kérdések özönét.  

  Az Educatio Press felsőoktatási hírügynökség (egyetemi újságunk partnere) elismerte a legjobb kiállítókat. A Legötletesebb megjelenés díjon a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és a Szent István Egyetem osztozott. A BKF limuzinnal szállította az érdeklődő diákokat a nyílt napra, ahol a főiskola iránt érdeklődők a luxusút alatt nemcsak információt kaptak, hanem welcome italt is.

  A Szent István Egyetem a metrómegállóban álló Dakar szervizautójával hirdette a Gépészész kar előnyeit. A kiállításon pedig névre szóló vonalzót ajándékozott az érdeklődőknek, amit a helyszínen lézerrel gravíroztak. A látogatók a mobiltelefonjukra is kérhettek különböző ábrákat és feliratokat, amit szintén lézerrel készítettek el. A SZIE karai osztogattak még vicces tollakat valamint SZIE szövettáskákat is.