Több mint ötszáz friss diplomás

 A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon június 14-én több mint ötszáz közgazdász, gazdasági agrármérnök, mérnöktanár, műszaki szakoktató, humán erőforrás menedzser, munkavállalási tanácsadó és különféle szakirányú továbbképzést, illetve felsőfokú szakképzést végzett hallgató vette át oklevelét. Emellett a 65 éve, illetve az 50 éve végzettek részére rubin- és aranyoklevelek átadására is sor került.

 Dr. Villányi László dékán ünnepi beszédében elmondta, a kar rendkívül széles képzési kínálattal rendelkezik, a jelentkezőknek az agrár-, a társadalom- és a gazdaságtudományok mellett a bölcsészettudomány képzési területen is van lehetőségük a felsőfokú szakképzéstől kezdve az akkreditált alap- és mesterszakokon át, doktori iskolában is tanulmányokat folytatni. A jövő tanévtől kezdődően új kihívást jelent, hogy az előzetes ismeretek szerinti kellő számú jelentkező lévén elindulhat hat mesterszak is.

 A kar nagy hangsúlyt fektet a végzősök elhelyezkedési lehetőségének segítésére, mivel számos hazai és külföldi világhírű céggel, valamint a hazai gazdasági élet prominens szervezeteivel van kitűnő partneri kapcsolata. Erre a jó együttműködésre utal, hogy a tanévzárón ezúttal hat cég és szervezet képviselőjének adták át a GTK Kitüntető Oklevelét (PricewaterhouseCoopers Kft, TATA Consultancy Services, Budapest Bank Nyrt., Heti Világgazdaság Kiadói Zrt., Százhalombatta Város Önkormányzata, Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolája, Békéscsaba).

 Az ünnepségen köszöntőt mondott Zaid S. Sethi, a Tax and Legal Services PricewaterhouseCoopers Kft. tulajdonosa. A TATA magyarországi vállalata kimagasló tanulmányi eredményéért díjban részesítette Kovács Réka hallgatót.

Pro Negotio Universitatis oklevelet vett át dr. Solti Lászlótól Makó Katalin hallgató.

Az ünnepségen címzetes egyetemi docensi elismerő címet vett át Bihari Zsigmond, Dombóvári László, dr. Farkas Istvánné, dr. Farkas Katalin, dr. Laczka Éva, dr. Maácz Miklós, dr. Naszradi Tamás, dr. Szikora János, Éder Tamás, Erdőhegyi Gábor, Philippe Lejeune, Rippel Endre és Szili László.

 A kar tanácsa Pro Fakultate emlékérmet adományozott dr. Borszéki Éva egyetemi docensnek, GTK-Scriptor díjat dr. Szabó Lajos professor emeritus-nak és dr. Ligetvári Ferenc egyetemi tanárnak. Kiemelkedő hallgatói tevékenységükért Dékáni Elismerő Oklevelet kaptak Baricza Tibor, Fehérvári Sándor, Gyurkó Tamás Bálint, Mérő Patrik Attila és Kovács Mária. A LEG Vándorserleget dr. Komor Levente egyetemi docensnek ítélték oda a hallgatók.

 Mivel az időjárás is kegyeibe fogadta a gödöllőieket, összességében minden feltétel adott volt egy jó hangulatú, családias ünnepi rendezvény sikeres megtartására. A több ezer résztvevőre való tekintettel az aula lépcsőjén kivetítőt állítottak fel, így sokan a szabadból kísérték figyelemmel az ünnepi pillanatokat.

Balázs Gusztáv felvételei