Nyári egyetem Százhalombattán

Az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány évente megrendezésre kerülő nyári egyetemet indít. Az alapítvány célja, hogy fórumot teremtsen az önkormányzatok vezető szakértőinek, a civil szervezetek munkatársainak, és biztosítsa a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek, az önkormányzatok, a városok vonzáskörzetében működő vállalatok és gazdasági szervezetek szakembereinek tapasztalatcseréjét.

Az augusztus 11-14-ig zajló I. Ökológia, Regionalitás, Vidékfejlesztés Nemzetközi Nyári Egyetem és Workshop tervezett fő témái:

I. Társadalom és természeti környezet egyensúlya

II. Vidékfejlesztés és környezetvédelem

III. Az önkormányzatok szerepe és kapcsolatuk a gazdasági környezettel a környezetvédelmi feladatokban

IV. Egyéb témák, esettanulmányok

A Nyári Egyetem fő szervezője az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány.

Alapítók: Százhalombatta Város Önkormányzata, BATTA-INVEST Kft.

Szakmai támogatók: Dunamenti Erőmű Zrt., MOL Nyrt., MTA Veszprémi Területi Bizottsága, Szent István Egyetem

A kuratórium tagjai: Galambos László, dr. Lakatos Gyula, dr. Szretykó György, Velez Zoltán, Vezér Mihály, dr. Villányi László.

Az egyetemen előadást tart a SZIE részéről dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens (Stratégiai Környezeti Vizsgálatok szerepe és jelentősége a gazdaságfejlesztésben), dr. Káposzta József egyetemi docens (Regionális fejlesztések és szerkezetátalakulás a mezőgazdaságban), dr. Lakatos Gyula (Az ember ökológiai veszélyeztetettsége és humántőke veszteségek) és dr. Villányi László (Az átalakuló élelmiszergazdaság társadalmi és környezeti felelőssége).