A Professzori Tanács üléséről

A SZIE Gödöllői Karok Professzori Tanácsa május 26-i ülésén kegyelettel emlékeztek dr. Vendégh Sándorra.

Dr. Romány Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy 25 évvel ezelőtt állították fel a gödöllői aulában Amerigo Tot a Mag Apoteózisa című domborművét.

A tanács támogatta dr. Csáki György, dr. Farkasné dr. Fekete Mária, dr. Szegedi Zoltán, dr. Fenyvesi László, dr. Kalácska Gábor és dr. Helyes Lajos egyetemi tanári pályázatát.

A tanács a PhD témajavaslatok egyetemi besorolásának eljárásrendjével is foglalkozott. Meghallgatta dr. Jolánkai Mártont és dr. Hornok Lászlót az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács (EDHT) elnökét. A vita során a testület a következő álláspontot alakította ki:

A tanács még ebben az évben tűzze napirendre az EDHT működésének megismerését szolgáló napirendet, kiemelten figyelve a minőségbiztosítási folyamatokra.

Az EDHT munkájában is fontos lenne a belső kommunikáció javítása, elkerülendő az ez évi témaszelekció kapcsán kialakult helyzetet.

A tanács javasolja, hogy minden doktori iskola - az EDTH koordinációja mellett - dolgozza ki, illetve tekintse át „saját" elvárásait a doktori témakiírások szakmai és személyi követelményeire vonatkozóan.

A tanács következő ülésére lapzártánk után, június 30-án került sor.