Diákhitel-határidő: december 15.

Idén itt az utolsó alkalom, azok számára, akik idáig nem kértek Diákhitelt, de szeretnének pénzhez jutni még ebben a szemeszterben. Ez a pénzösszeg akár 200 ezer forint - a költségtérítéseseknek akár 250 ezer forint - is lehet.

Aki még 2009. december 15-ig igényli, az 2010. január 15-én a teljes őszi félévre járó (öt havi) Diákhiteléhez hozzájuthat. Az igénylés gyors és egyszerű: mindössze a szükséges papírokat kell leadni a kijelölt bankfiókokban vagy a nagyobb postákon. Aki lekési a december 15-i határidőt, az végérvényesen elesik az őszi szemeszterre esedékes pénztől.

A Diákhitelhez bármely 40 alatti magyar hallgató hitelbírálat nélkül hozzájuthat, az egyetlen feltétel az aktív hallgatói jogviszony. Ezzel a szabadon felhasználható kölcsönnel több pénz juthat a hasznos dolgokra. Törleszteni csak a tanulás befejezése után kell, ráadásul a banki hiteleknél jóval könnyebben visszafizethető. A kötelező törlesztőrészlet nem válságérzékeny, mivel csak az egyén jövedelméhez igazodik. Az előtörlesztés díjmentes, sőt az így befizetett pénz közvetlenül a tőketartozást csökkenti.

A Diákhitel nem bankhitel. A Diákhitel Központ - jogszabály szerint - önköltségi (nonprofit) elven, üzleti haszon nélkül ad hitelt a diákoknak. A hitelfelvétel felelős döntés, érdemes utána nézni a további részleteknek: www.diakhitel.hu!