YouTube csatornát indított a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar


A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara (SZIE MKK, Gödöllő) elindította YouTube csatornáját, a www.youtube.com/SZIEMKKgate -t.

 

A SZIE MKK, amely a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaság-tudományi Karának utódja, a világ legnagyobb videó megosztóján immár saját, márkázott csatornán át is ismerteti képzési kínálatát, kutatási eredményeit, illetve a YouTube-on fellelhető, mások által készített rövidfilmekkel is színesíti csatornáját. Az ingyenesen létrehozható márkázott csatorna a SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kitűnő lehetőséget biztosít a közösségi weben való megjelenésre.

 

A SZIE MKK célja, hogy a videók nézői körében népszerűsítse agrár- és környezetvédelmi felsőoktatási kínálatát, valamint hogy az érdeklődők szélesebb köréhez jutassa el a közérthetően megfogalmazott kutatási eredményeket. Az ilyen kezdeményezések jól illeszkednek abba a globális trendbe, miszerint a diákok egyre inkább saját maguk szerzik be továbbtanulási ismereteiket, az interneten fellelhető vélemények, információk alapján.

 

A SZIE Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara fontosnak tartja, hogy kutatóinak legfrissebb kutatási eredményei saját YouTube csatornáján is bemutatásra kerüljenek, mellyel a természettudományok iránt érdeklődők számára kíván naprakész információkat biztosítani.

 

A kutatási eredmények online közzétételét „A tudomány eredményei, az eredmények közlésének tudománya a Szent István Egyetemen˝ c. TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2008-0004 jelű európai uniós pályázat támogatja.