Országos bajnok a SZIE röplabda csapata

Debrecenben rendezték a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságának idei röplabda négyes döntőjét, melyben a SZIE női csapata a Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem TF lányaival küzdött meg. Két évvel ezelőtt elnyerte a csapat a címet, tavaly gödöllői rendezésben 2. helyezést ért el; idén ismételten sikerült megszerezni az első helyet. Gratulálunk a lányok kiemelkedő teljesítményéhez!

A bajnokságban 12 felsőoktatási intézmény mérette meg magát női szakágban. Külön érdekessége volt a döntőnek, hogy számos olyan egyetem/főiskola csapata jutott be, akár női, akár férfi vonalon, melyeknek az elmúlt jó pár évben nem sikerült előrébb lépniük az előselejtezőkből.

Kovács Attila edzői értékelése: – Minden elismerésem a lányoké, hiszen az alapgárda már 3. alkalommal mérette meg magát az egyetemek közötti versenyben, és magabiztosan szerezte meg második alkalommal az első helyet. Az első mérkőzésen a Corvinus Egyetem ránk ijesztett (3:2), de a további mérkőzéseken már stabil képet mutatott a csapat (SZIE - TF 3:0; SZIE - PTE 3:0). Külön öröm volt számomra, hogy soha nem látott kerettel gazdálkodtam, így az előselejtezőket is beleszámítva 16 játékos léphetett a pályára! Hallgatókat sikerült koordinálnuk az Állatorvos-tudományi Karról, a Gazdasági Karról, az Egészségtudományi és Környezet-egészségügyi Intézetből, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karról valamint a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karról.

A SZIE lassan a magyar női röplabda egyik felsőoktatási fellegvárává válhat, amit a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnek, a Gödöllői Röplabda Clubnak, és nem utolsó sorban a GEAC volt Röplabda Szakosztályának, továbbá azoknak az egykori hallgatóinknak köszönhetünk, akik szívükön viselik e sportág sorsát és lelkesen szerveznek be számunkra újabb és újabb tehetséges sportolókat. További köszönetet szeretnék mondani Tatár Imre gazdasági főigazgatónak és Terejánszky István üzemviteli osztályvezetőnek az utolsó pillanatban nyújtott segítségükért, továbbá dr. Villányi László és dr. Borzán Anita dékánoknak és Baran Ádám barátomnak, valamint a Testnevelési és Sportintézetnek az anyagi és erkölcsi támogatásért!

A lányok a sikeres szereplés érdekében a vizsgaidőszaki teendőiket is alárendelték a feladatnak. Többségük egy fárasztó bajnoki évadon van túl, ennek ellenére nagy lelkesedéssel és kedvvel játszottak, ennek is köszönhető a meggyőző fölényünk.

Az eddigi sikereket úgy értük el, hogy tanulmányaikhoz kevés anyagi vagy erkölcsi támogatást kaptak a lányok (főleg, ha a teljesítményt is nézzük!). Fontos megjegyezni, hogy a csapat több tagja kiváló tanulmányi eredményt nyújt és emellett áldoz jelentős időt a sportolásra is. A jövőben is sikerekre számítunk, és kérjük az egyetem vezetőit, hogy az elvégzett munka megbecsüléseként év végi értékeléseikben tegyenek említést a csapatról. Biztosak vagyunk benne hogy a jövő évi beiskolázás előtti sajtóanyagokban jó hatásfokkal szerepeltethető a csapat vagy a csapat néhány tagja, amihez szívesen nyújtunk segítséget.

A csapat tagjai: Kránitz Lívia, Széles Petra, Kovács Eszter, Gombai Melinda, Mészöly Bianka, Soós Nikolett, Bucsi Barbara, Tóth Luca, Jenei Andrea, Kovács Tamara, Farkas Laura, Győri Panni, Zalotai Krisztina, Györki Andrea, Almássi Dorina, Hajagos Dorottya, Kecskés Petra. Edző: Kovács Attila, másodedző: Zsiborás József.