Hong kongi ösztöndíj felajánlás a GTK hallgatói számára

Címzetes egyetemi tanári kitüntetése apropójából Magyarországra látogatott dr. Kan Man Lok Paul, Magyarország Hong Kongba akkreditált tiszteletbeli konzulja.

A szoftver- és egészségipar területén tevékenykedő milliárdos egyéves, ismétlődő ösztöndíjat ajánlott fel a SZIE GTK gazdaságtudományi hallgatói számára a világ egyik legjobbikának számító Chinese University of Hong Kongra. A nagyhírű és elismert hong kongi csúcsegyetem fél évszázadosnál rövidebb történelme ellenére számos Nobel-díjas professzorral büszkélkedik és bekerült a világ 50 legjobb egyeteme közé. Mint dr. Vasa László, a GTK nemzetközi és vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettese, a hong kongi kapcsolat fő kezdeményezője elmondta, az ösztöndíj bőkezű támogatást nyújt: tandíjmentességet, kollégiumot, ellátást egy éven keresztül. Mint elmondta a neves hong kongi egyetemmel keretmegállapodás előkészítése folyik, melynek köszönhetően oktatói és hallgatói csere-programok, közös konferenciák, kutatási projektek valósulhatnak meg.

A kar térségbeli kapcsolatai a jövőben dinamikusan fejlődnek: előkészítés alatt van egy teljes idős PhD hallgatói ösztöndíj a hong kongi Polytechnic University-vel és a tervek között szerepel gyakornokprogramok indítása turizmus vendéglátás szakos hallgatók számára hong kongi és makaói hotelekben.