MKK: 268 hallgató záróvizsgázott

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar június 24-i diplomaátadó ünnepségén dr. Ángyán József parlamenti államtitkár mondott ünnepi beszédet, majd dr. Csányi Sándor dékán köszöntőt.

 

A szakvezetők közül ezúttal dr. Kiss József egyetemi tanár, a növényorvos mester szak vezetője és dr. Ónodi Gábor egyetemi docens, a környezetgazdálkodási agrármérnök szak vezetője búcsúztatta el a végzős hallgatókat.

A kar dékánja emlékplakettet adományozott dr. Ligetvári Ferencnek, a Környezettudományi Intézet egyetemi tanárának. A kar tanácsa dr. Tőzsér János egyetemi tanárt Doby Géza díjjal tüntette ki.

Címzetes egyetemi docensi címben részesült Ledóné dr. Darácsi Hajnalka, a TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft. vezető szaktanácsadója a Kertészeti Technológiai Intézetbe; dr. Sáfár László, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége tenyésztésvezetője az Állattenyésztés-tudományi Intézetbe; dr. Kardeván Péter, a Magyar Állami Földtani Intézet ny. tudományos főmunkatársa a Környezettudományi Intézetbe; dr. Kárpáti Éva a Saniplant Biotechnológiai Kutató-fejlesztő Kft. kutatási vezetője a Növényvédelmi Intézetbe.

A kari tanács az MKK tiszteletbeli tanácsadója címet adományozta dr. Peter Liebhardnak, a Bécsi Agrártudományi Egyetem egyetemi tanárának a Növénytermesztési Intézetbe; dr. Banzerowski Janusznénak, a Magyar Tudományos Akadémia ny. főosztályvezetőjének a Növénytermesztési Intézetbe; Kovách Sándornak, a Kovách és Társa Kft. ügyvezető igazgatójának a VadVilág Megőrzési Intézetbe; Lóczi Miklósnak, a Jászapáti 2000. Mg. Zrt. vezérigazgatójának az Állattenyésztés-tudományi Intézetbe; Czikk Lászlónak, a Czikkhalas Halastavai Kft. tulajdonosának a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetbe.

A Kari Tanács Dékáni dicséretben részesítette dr. Kovács Alfréd egyetemi docenst, dr. Szegi Tamás András egyetemi adjunktust, dr. Falusi Eszter egyetemi tanársegédet, Gulyásné Sonkoly Krisztina egyetemi tanársegédet, Koza Józsefné igazgatási ügyintézőt, Makádiné Farkas Anasztázia igazgatási ügyintézőt és Koska Andrásné kisegítő alkalmazottat.

A Béres József ösztöndíjat Sutyinszki Zsuzsanna természetvédelmi mérnök mesterszakos I. évfolyamos hallgató nyerte el.

A záróvizsgán nyújtott kimagasló teljesítményéért a következő hallgatók részesültek különdíjban: Erdődi Zoltán okleveles agrármérnök, Bársony Csaba és Tüh Annamária okleveles növényorvosok, Juhász Vera és Fehér Ádám vadgazda mérnökök, Mórocz Péter okleveles alternatív-energia gazdálkodási szakmérnök és Unatényi Tamás alternatív-energia gazdálkodási tanácsadó.

A 2010/2011. tanév nyári záróvizsgáján összesen: 268 fő hallgató záróvizsgázott, közülük tizenegyen kiváló eredménnyel végeztek.

A végzősöket Balla Réka környezetgazdálkodási agrármérnök alapszakos hallgató búcsúztatta, a friss diplomások nevében Szabó Eszter környezetmérnök alapszakos hallgató búcsúzott.