Zöld Forgatag, hetedszer

Az idei őszön már hetedik alkalommal kerül sor a környezet- és természetvédők egyre szélesebb körben ismert seregszemléjére egyetemünkön. A nagyszabású rendezvénysorozat szervezői a GATE Zöld Klub, a Tölgy Természetvédelmi Egyesület, a SZIE Kulturális Misszió, a Göncöl Szövetség és a Környezetvédelmi Szakkollégium. Az eseményeket november 10-én 17 órakor nyitja meg dr. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. A következő három napban délelőttönként iskolai csoportok számára nyílik lehetőség, hogy a témához kapcsolódó foglalkozásokon vegyenek részt, 15 és 20 óra között pedig előadásokkal, filmvetítésekkel és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A programokat még szervezik, ízelítőként azonban máris említhetünk néhány rendezvényt. Így november 11-én 17 órától a 2008. évi országos természetfilm-fesztivál díjazott alkotásait vetítik, az alkotókkal is lehet beszélgetni.

12-én 17 órától Molnár V. József az organikus népi építészetet mutatja be, 19 órától pedig a Tizenkét kőmíves című filmsorozat részeként a nemrég elhunyt dr. Reischl Gábor építőművészről, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar volt főigazgatójáról készült filmalkotást láthatja a közönség.

A fesztivál zárónapján a Rokkka Zenekar lép föl, népzenével és világzenével. A rendezvénysorozat folyamán biobüfé és zöldbolt, továbbá civilszervezetek standjai várják a vendégeket. Megtekinthető lesz egy természetfotó-kiállítás és megrendezik a Felesleges Áruk Fórumát.