Legaktívabb „kutatóintézményeink”

 

A Kutatók Éjszakája nagy népszerűségnek örvendett idén is. A regisztrált látogatók száma 2573 fő, a legnépszerűbb helyszín a Vadvilág Megőrzési Intézet kertje (721 fő), míg a legnépszerűbb program a Kísérletek Éjszakája című program volt, amely önmagában 442 érdeklődőt vonzott. Az egyetem idén is 50 ezer forint értékű könyvutalvánnyal köszönte meg az egyetem a legtöbb látogatót delegáló óvodának, általános és középiskolának a jelenlétet.

Az óvodák közül az Egyetem téri Óvoda nyert 63 látogatóval, második lett a Szent János utcai Óvoda 28 fővel.

Az általános iskolák versenyében immár negyedszer első az Erkel Ferenc Általános Iskola, amely rekordnak számító 467 fővel regisztrált; de idén a Damjanich János Általános Iskola is eredményesen mozgósította diákjait, ahonnan 268 érdeklő érkezett.

A középiskolák szoros versenyét ismét a Premontrei Szent Norbert Gimnázium nyerte 82 fővel, megelőzve a Török Ignác Gimnáziumot, ahonnan 78 látogató érkezett.

A fotó a Szent István Egyetem Aulájában készült a boldog nyertesekkel, balról jobbra Bárdy Péter, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium igazgatója, dr. Tarr Zsuzsanna, a SZIE Külkapcsolati Irodájának vezetője, Fodor Csilla, az Egyetem téri óvoda vezetője és Putz Norbert, az Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatója.