A GTK-n folytatja a sencseni aranyérmes

A XXVI. Nyári Universiadén I. helyezést elért Deák-Nagy Marcell síkfutót köszöntötte október 6-án dr. Solti László rektor és átadta számára a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség „Kiemelkedő Sportteljesítményért” elismerését.

Deák Nagy Marcell, a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportolója aranyérmet szerzett a Sencsenben zajlott Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán. A magyar futó augusztus 18-án 400 méteren bizonyult a leggyorsabbnak. Az idén a junior Eb-n is győztes atléta, Benkő Ákos mesteredző tanítványa 45.50 mp-cel diadalmaskodott.

Így szólt az újsághír, amely olvastán nagyot dobbant a szívünk, hiszen az ország legjobbjai között szereplő klub egyetemünket reprezentálja. S újra dobbant október 6-án, amikor arról értesültünk, hogy Deák Nagy Marcell a Szent István Egyetem hallgatója lett – kereskedelem és marketing alapszakon tanul a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon, Gödöllőn. Bár az Universiadén még a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója volt, a jövő évi olimpián már a Szent István Egyetem sportolójaként szurkolhatunk neki.

Október 6-a sportolónk életében is nevezetessé vált: ekkor vette át dr. Solti László rektortól a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség „Kiemelkedő Sportteljesítményért” elismerését.

Az eseményen részt vett Benkő Ákos mesteredző, Tatár Imre gazdasági főigazgató, dr. Villányi László dékán és Balázs Zoltán rektori megbízott.

 

Balázs Gusztáv felvételei