Benkó Réka harmadszor is bajnok

Remekelt az idei országos bajnokságon Benkó Réka (Gödöllői EAC), aki két évvel ezelőtt, első felnőtt ob versenyén a legjobb lett és tavaly ezt meg is védte. Ezúttal sem adta alább a gödöllői vívó, ismét a legjobbnak bizonyult a kardozóknál.

A 22 éves tehetség szeptember 24-én a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett viadalon bizonyult a legjobbnak, így joggal mondható, hogy az utóbbi évek egyeduralkodója idehaza. A londoni olimpiai részvételért is harcoló Benkó Réka, az októberi, cataniai (Olaszország) világbajnokságra való felkészülés érdekében előrehozott hazai megmérettetésen a döntőben 15:8-ra múlta felül a BSE-s Garam Nórát.

A férfiak mezőnyében a Gödöllői EAC vívói két érmet szereztek. A finálét 15:12 arányban elvesztő Gáll Csaba a második, míg Gémesi Bence a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot.

*

A cataniai világbajnokság nem sikerült a magyar válogatott lánynak. A 32 között a vietnámi Thi Le Dung Nguyen 15-13-ra nyert Benkó ellen, aki a 22. helyen végzett a kard egyéni versenyben.