Kari évnyitó ünnepségek Budapesten és Jászberényben

Az Állatorvos-tudományi Kar 222. tanévét nyitotta meg augusztus 29-én dr. Fodor László dékán. Az elsősök között FAO támogatással öt etióp, két indiai, egy mongol és egy vietnami hallgató is megkezdte tanulmányait. Az ünnepségen dr. Solti László rektor a SZIE Babérkoszorú arany fokozatát adta át dr. Mészáros M. János egyetemi adjunktusnak, aki felkutatta a magyar állatorvosi kar nagyjainak emlékét őrző műalkotásokat.

  

 

*

130. tanévét nyitotta meg az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szeptember 5-én. Dr. Makovényi Ferenc dékán mindenekelőtt a nyáron elhunyt dr. Reischl Gáborról, az Ybl korábbi főigazgatójáról emlékezett meg. Az ünnepségen az Ybl plakett arany fokozatát vette át dr. Weinek Leonárd, Zugló polgármestere, Ybl plakett kitüntetésben részesült Pálfi Gábor. Ybl Miklós Emlékérmet és oklevelet vettek át az 50 éve végzett kollégák. A dékán - hallgatókká fogadva a gólyákat - kezet fogott Telekes Lilla építőmérnök és Ujj Mátyás műszaki menedzser hallgatóval.

*

Az Alkalmazott Bölcsészeti Karon 474 elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait. A szeptember 8-i tanévnyitón dr. Lóczi Márta dékánhelyettes elmondta, hogy a hallgatóknak fel kell készülniük az alkalmazott bölcsészeti ismeretek munkájukhoz nélkülözhetetlen gyakorlati alkalmazására.