Educatio 2009

 Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. 2009. január 23-24-én rendezte meg az Educatio 2009 Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a SYMA Sport- és Rendezvényközpont "A" és "C" csarnokában.

*

  Egyetemünk hagyományos résztvevője a felsőoktatási seregszemlének, amely az egyik legfontosabb esemény a felvételi jelentkezések időszakában. Az elmúlt években a Szent István Egyetem sikeres szereplése nagymértékben az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elhivatottságának volt köszönhető. A hallgatók, akik számára jó (ugyanakkor kellemesen elfárasztó) szórakozás, kapcsolatteremtési lehetőség is a kiállításokon egyetemünk képviselete - a rájuk jellemző ötletességgel és elkötelezettséggel választott iskolájuk iránt - rendre a beiskolázásért felelős dolgozók segítségével szervezték az előkészületeket. A kiállítás napjain tanárok is előadásokat tartottak, illetve a standoknál válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

  Az idén először az egyetem hathatós támogatásával a SZIE valamennyi kara megjelent az Educatio kiállításon, beleértve természetesen a három új Békés megyei kart és egy új intézetet. Az előkészítésben meghatározó szerepet vállalt a múlt év őszén megalakult, időközben hallgatókkal kiegészült egyetemi PR bizottság, melynek munkáját Farkasné Inkret Judit ügyvivő szakértő koordinálta.

  Sok-sok megbeszélés, tervezés- és szervezés eredményeként alakult ki a SZIE egységes megjelenése az Educatio 2009-en, s a látottak alapján megállapítható: az egyetem kínálatát bemutató törekvés találkozott a közönség érdeklődésével is, amely remélhetően hamarosan a beadott jelentkezésekben ölt testet.

  
   
   

 

Balázs Gusztáv felvételei