Röviden

A Pedagógiai Kar és a Tessedik Sámuel Emlékbizottság március 26-27-én Nemzetiségek anyanyelvi oktatásának történeti aspektusai Magyarországon címmel nemzetközi neveléstörténeti konferenciát szervez Szarvason.

*

A vidék jövője: az agrárpolitikától a vidékpolitikáig címmel kormányzati fórumot rendeztek január 29-én a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia közötti megállapodás keretében. Az eszmecserén részt vett dr. Halmai Péter, a SZIE GTK egyetemi tanára is. Merre tart az Európai Unió: A közös agrárpolitikától a közös vidékpolitikáig címmel tartott előadást.

*

A gödöllői képviselő-testület az idei költségvetésében 1,5 millió forintot különített el a 3-as számú főút - egyetemi bejáró jelzőlámpás gyalogátkelőhellyé alakításának terveztetésére. Az átalakítás mindenképpen ajánlott, mert csillapítja a forgalmat, biztonságosabbá teszi a gyalogosok és a gépjárművel közlekedők áthaladását. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is várható az országos főutak átkelési szakaszain a gyalogosok védelmére kiírt pályázat, melyre benyújtható lesz az elkészítendő terv.