Kooperatív szakmai gyakorlat börze


 A Gépészmérnöki Karon kooperatív szakmai gyakorlat börzét rendeztek március 29-én. Elsőként dr. Beke János egyetemi tanár, dékán értékelte a 2001 óta választható, 10 hónapos kooperatív gyakorlat tapasztalatait, majd dr. Kiss Péter egyetemi docens, gyakorlatvezető tartott részletes előadást. Ezt követően céges prezentációk zajlottak.

Használható diplomát adni a hallgatóknak, ez a fakultás fő célja, hangsúlyozta dr. Beke János. Ehhez - a mindennapi tapasztalatok mutatják - az elméleti tudás megszerzésén túl nélkülözhetetlen a vállalati légkör, a vállalati filozófia megismerése. A kooperatív képzés kölcsönkapcsolat a kar és a vállalati szféra között. Abban az értelemben is, hogy a cégek szinte mérnöki szintű munkaerőt kapnak a gyakorlat idején és abban is, hogy a kar partnerei az oktatókkal is szoros kapcsolatot építenek ki.

Dr. Kiss Péter a szakmai gyakorlat előnyei között sorolta fel azt, hogy precizitásra és hatékony munkavégzésre tanít, tapasztalatot és magabiztosságot ad a valódi munkakezdéshez, a vállalat biztosítja a diplomadolgozat témáját és konzultálását és ... 100 ezer forint feletti havi juttatást ad.

Taxonomy upgrade extras: