Röviden

 

PÁLYÁZAT. A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsa április 18-i ülésén támogatta dr. Dinnyés András tudományos tanácsadó, az MTA doktora egyetemi tanári pályázatát a Halgazdálkodási tanszékre további jogviszony keretében.

 

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Gépészeti Tagozata március 27-i küldöttközgyűlésén egyhangúlag elnökévé választotta dr. M. Csizmadia Béla egyetemi tanárt (Gépészmérnöki Kar).

 

ÖKOTURIZMUS. Speciális tananyagot állít össze a Marketing Intézet az évi 4-5 milliárd forintos bevétellel számoló ökoturizmusban rejlő adottságok kamatoztatására és 2008-tól megindul az ilyen jellegű képzés - közölte Fehér István egyetemi tanár az MTI-vel. Az idegenforgalomban megjelent egy olyan, évi 100 ezer vendégre becsült réteg, amelyik a természet harmóniáját, a vadon élő állatok látványát, a különleges növényi társulások megfigyelését részesíti előnyben. Ugyanakkor az agrárgazdálkodásból élő emberek munkaideje csak részben kihasznált, valamiféle kiegészítő elfoglaltság hozzájárulhatna a biztosabb egzisztencia megteremtéséhez. Erre ad lehetőséget a természethez vonzódó turisták igényeit magas fokon kiszolgáló új tananyag.

Taxonomy upgrade extras: