Adventi készülődés

 

Évek óta hagyomány az ABPK pedagógusképző intézetében a vizsgaidőszak megkezdése előtt az adventi készülődés. A hök tagjai a kollégiumi bizottsággal karöltve szervezik a programot.

VARGA ERZSÉBET

SZIE ABPK

Az idén december 5-7-ig rendezték meg a programot, amihez a Hallgatói Centrum kiváló helyszínnek bizonyult.

Az első két napon kézműves foglalkozásokon koszorúkat, asztali díszeket, ajtódíszeket lehetett készíteni. Sokféle termés, többféle színű gyertya, szalag tette lehetővé a díszek elkészítését. Az érdeklődő hallgatók ötleteket, tanácsokat kaptak az esztétikus elrendezéshez, a színek ízléses összeválogatásához. A tanácsadásban a foglalkozásokat irányító hallgatók segítettek.

Az előre gipszből kiöntött gyertyatartókat, hűtőmágneseket többféle színű festékkel lehetett kifesteni. A kész munkákat aranyporral megszórva tették még ünnepélyesebbé. Lehetőség volt gyertya készítésére: az illatos méhviasz jól alakítható, ezért kiváló alapanyaga a gyertyának. A mézeskalács-díszítés is elengedhetetlen része ezeknek az estéknek. A frissen sütött mézeskalácsot tojásfehérjéből felvert habbal díszítették. A hangulatos karácsonyi zene mellett egy kis kóstolás is belefért a munkába, a tea mellé egy kis kalács is jutott mindenkinek  és természetesen mézeskalács.

Az adventi készülődés zárásaként a szarvasi Művelődési Központban került sor az „Adventi köszöntő” című estre, melyen karunk hallgatói és a gyakorlóintézmény gyermekei adtak közösen ünnepi műsort. A hangulatos karácsonyi dalok, versek, mondókák igazán meghitt estét szereztek mindenki számára.

A legszebb része a karácsonynak a készülődés. Egyre kevesebb ajándék jut a fa alá, ezért is jó alkalom ez az este arra, hogy egy kis meglepetéssel a hallgatók is meglepjék a családjukat. Köszönettel tartozunk azoknak, akik a három napos rendezvény megszervezésében részt vettek, és ünnepi hangulatot hoztak a szívünkbe.