Gólyabál Jászberényben és Szarvason

BAKOSI TAMÁS

November 26-án került sorra a nagy hagyománynak örvendő Gólyabál, az Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karon, Jászberényben. A bált dr. Lipcsei Imre mb. dékán nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket, majd a gólyák eltáncolták a gólyatáncot, amely ezúttal is egy nagyon színvonalas bécsi keringő volt. Ezt a gólyaeskü követte, majd az oktatókat a HÖK várta egy állófogadással. Az est hangulatáért két együttes (Konkrét, Erős Pista, avagy a magyar RHCP) és Dj Nándiii volt a felelős.  Az est hajnalig tartó mulatozásba csapott át.

 

Idén is az Árpád Hotel impozáns díszterme adott helyet Szarvason az I. évfolyamos hallgatók számára rendezett Gólyabálnak. Az estélyi ruhás lányok és fiúk kicsit megilletődve várakoztak a szépen megterített asztalok mellett.

VARGA ERZSÉBET

A bál az I. éves hallgatók nyitótáncával kezdődött. Igazán dicséretes az az igyekezet, amelyet a tánc betanulására fordítottak hallgatóink. Megjelenésükkel, színvonalas produkciójukkal emelték az est színvonalát. Nagy tapssal jutalmazták a vendégek a műsorukat. Ezt követően Szarvas város önkormányzata nevében Földesi Zoltán oktatási és kulturális tanácsnok köszöntötte a bál résztvevőit.

Dr. Lipcsei Imre, a kar megbízott dékánja köszöntő szavai mellett kitartó munkát kívánt a hallgatóknak a következő három-négy évre, és a bált megnyitva kellemes szórakozást kívánt.

A hallgatói önkormányzat tagjainak segítségével történt a szalagtűzés: az évfolyamfelelős oktatók feltűzték a szalagokat és átadták a hallgatóknak a keresztleveleket. A keresztlevelek ünnepélyes átadása már régóta szokás intézményünkben. Ez a levél tartalmazza azt, hogy minden I. éves hallgatónak van egy felsőbbéves pártfogója, „keresztszülője”, aki segíti az itt eltöltött évek alatt.

A vacsora után kezdődhetett a tánc, a zenét a szarvasi Apropó zenekar szolgáltatta. Az est meglepetésvendége a gödöllői Géczi András volt, akit az X-faktor című tehetségkutató műsorból ismerhettünk. Igazán pergős, hangulatos műsorral szórakoztatta a közönséget.

Ezután ismét megtelt a táncparkett, oktatók, hallgatók felszabadultan szórakoztak együtt. Örömmel láttuk, hogy az előző években végzett, volt hallgatóink is megjelentek a bálon. Jó volt újra találkozni velük.

Az est folyamán szavazni lehetett a bál szépére az I. évfolyamos hallgatók közül. A 2011. évi Gólyabál szépe Geréd Erzsébet I. évfolyamos tanító szakos hallgató lett.

Az éjfélkor kezdődő tombolahúzáson értékes ajándékokat sorsoltak  ki, melyeket a felajánlóknak, szarvasi vállalkozóknak, oktatóknak köszönhetünk.

A bál hajnalig tartó tánccal, jó hangulattal zárult. Ezt pedig a hallgatói önkormányzat szervezőinek köszönjük.