Távirati stílusban

A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE alkalmából november 4-én az MTA Miskolci Területi Bizottságának székházában Kitüntető Tudományos Díjban részesítették dr. Tuba Zoltánt, az MTA doktorát, az MTA-MAB Biológiai Szakbizottságának elnökét, a SZIE professzorát. Tudományos Díjban részesült dr. Szirmai Orsolya, az MTA - Szent István Egyetem Növényökológiai Kutatócsoport tagja.

DR. BEKE JÁNOS rektorhelyettes köszöntötte az INCO (Európai Unión kívüli) országok Food-N-Co projektje gödöllői információs rendezvényének résztvevőit október 28-án. Vendégeink élelmiszeripari, mezőgazdasági, halászati és biotechnológiai témakörökről hallgattak előadásokat.

HILLER ISTVÁN oktatási és kulturális miniszter a pályázatok elbírálására létrehozott bizottság javaslatait figyelembe véve döntött a 2009-ben az egyes felsőoktatási intézményekbe felvehető államilag támogatott mesterképzési létszámról, tudatta a tárca október 17-én. A SZIE keretszáma 671 fő.

A FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Irodájának az Élelmezési Világnap alkalmából meghirdetett esszépályázatán október 16-án három hallgató nyert egy-egy laptopot; köztük az Állatorvos-tudományi Karról Nayartara Glotge indiai származású hallgató, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karról Vida Adrienn doktorandusz.

AZ ERKEL FERENC Általános Iskolából érkezett a legtöbb látogató a gödöllői kampuszra a szeptember 26-i Kutatók éjszakáján. Egyetemünk elismerő oklevelét és 50 ezer forintos könyvutalványt dr. Tarr Zsuzsanna, a program koordinátora október 10-én adta át Putz Norbert igazgatónak.