Állatorvosi Koncert

Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."
(Babits Mihály)

 Október 16-án, harmadik alkalommal szerveztük meg az Állatorvosi Koncertet. Célunk az volt, hogy az Állatorvos-tudományi Kar területén évente legyen egy olyan kulturális est, melyen karunk hallgatói és oktatói egy teljesen új, eddig ismeretlen oldalukról mutatkozhatnak be. Az első koncertre a technikai háttér, elsősorban a zongora hiánya miatt, a kampusz területén kívül került sor. A rendezvény sikerén felbuzdulva és anyagi támogatással egy Lauberger zongorát vásároltunk, amely a kar aulájában kapott helyet.

  Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Hajós Ferenc professzor úr idén is elvállalta az est fővédnökségét és kedves szavaival köszöntötte a fellépőket és a hallgatóságot. Nagy örömünkre az alapító zenész gárda minden évben újabb emberekkel bővül. Idén a szólóhangszerek mellett egy négykezes zongoradarabot hallhattunk, illetve megalakult az Állatorvosi Fúvósötös, amelyben a kürtöt egyik oktatónk szólaltatta meg. Két külföldi hallgató zongorajátéka színesítette a rendezvényt és így a koncert nemzetközivé vált, a hallgatóság között nagyon sok külföldi hallgató ült. A koncert sokszínűségét fokozta az ökumenikus Biblia-kör gitáros énekei, valamint a Kaló banda moldvai és kalotaszegi népzenéi. A banda nagybőgőse a két éve végzett Nemes Gábor, aki az Állatorvosi Koncertek előtt karácsonyi zenés esteket szervezett. A kalotaszegi legényest, csárdást és szaporát két remek néptáncos állatorvostan-hallgató járta gyönyörű népviseletben. A tavalyi koncertre lelkes, énekelni szerető hallgatókból verbuválódott az Állatorvosi Kar Hallgatói Kórusa, amely idén új karvezetővel készült a koncertre és az est záróakkordjaként szólalt meg. A második koncert után keresett meg minket dr. Jakab Ferenc, aki állatorvosi munkája mellett zeneszerzőként is tevékenykedik és néhány évvel ezelőtt Petőfi Sándor A farkasok dala című művét zenésítette meg. Ennek kottáját küldte el nekünk, mi pedig örömmel megtanultuk és a kórus ezzel a művel emlékezett meg az '56-os forradalomról. Előtte rövid ünnepi beszéd hangzott el, majd Deák István szavalta el Petőfi Sándor A kutyák dala és párja, A farkasok dala című költeményét. A koncert szünetében hallgatók képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítást lehetett megtekinteni.

A kétórás koncert változatos darabjai, zenei sokszínűsége és a nagyszámú érdeklődő azt mutatta, hogy nagyon sok tehetség és kultúrára nyitott hallgató, oktató található karunkon. Bízunk benne, hogy a tanulás, a gyakorlatok és a vizsgák nehézségei mellett a koncertre készülődés hetei, a közös izgulás és siker olyan csapattá kovácsol minket, amely a későbbiekben is megmarad és az állatorvosi összetartozást erősíti! Reméljük, jövőre találkozunk a koncerten!

   
   

A szervezők:
Sárközi Rita
V. évfolyam

Wilfing Judit
IV. évfolyam