Zöld Egyetem

Az egyetemünk és a Magyar Televízió közötti együttműködés keretében szeptemberben kezdődött 15 részes filmsorozat utolsó 6 részének felvétele történt meg november 7-én.

A forgatócsoport a Gépfejlődéstörténeti Múzeumban alakított ki stúdiót, ahol a mezőgazdaság különböző területeit boncolgató „tudósklub" vendégei fejtették ki nézeteiket, tapasztalataikat egy-egy témában. A műsorok keretében egyetemi oktatóink által megtervezett filmbejátszások szolgáltak alapot a meghívott szakértők beszélgetéseihez.

A beszélgetések moderátora dr. Szabó István, a Gépészmérnöki Kar dékánja volt. Az utolsó hat adás a genetika, a precíziós gazdálkodás, a mezőgazdasági fejlődési trendje, a talajhasználat, a mezőgazdasági kutatások és a környezeti hatások témakörét érintette. A témákhoz gondolatokat fűzött dr. Solti László rektor, dr. Molnár József rektor emeritus, dr. Jóri István egyetemi tanár (BME), dr. Németh Tamás, az MTA főtitkára, dr. Szabó Gábor rektor (Szegedi Tudományegyetem) és dr. Heszky László akadémikus.

Sz. J.