OTDK: Közel 600 vendéget várnak

 A XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Agrártudományi Szekcióját a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának szervezésében április 6-8-ig rendezik meg. Erről tartott sajtótájékoztatót a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban március 12-én Sirman Ferenc szakállamtitkár és dr. Dimény Judit egyetemi tanár, a szekció ügyvezető elnöke.

A magyar felsőoktatás világszínvonalú eredményeiben mindig jelentős szerepet játszott a tanár és diák szakmai és emberi együttműködése, amely az elmúlt több mint öt évtizedben tudományos diákköri tevékenységként vonult be a hazai felsőoktatás történetébe.

A kétévente sorra kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) a hallgató-tanár műhelymunka gyümölcseként a legfrissebb kutatási eredményeket mutatják be.

Az idei agrártudományi megmérettetésre az ország 26 felsőoktatási intézményéből 335 nevezés érkezett, ami több mint 350 regisztrált hallgatót és hozzávetőleg 300 témavezetőt jelent. A rendezvényre közel 600 fő érkezését várják a rendezők, beleértve a hallgatókat, témavezetőket, támogatókat és az egyes tagozatok tudományos zsűrijének tagjait.

A versengés a dolgozatok témaköreinek megfelelően 29 tagozatban zajlik majd. Az idei konferencián a dolgozatok több mint 10%-a a környezetgazdálkodás különböző területeivel foglalkozik, de számos pályamű érkezett a környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás, a biztonságos élelmiszer-alapanyag előállítás, a megújuló energia és a természetvédelem témakörében is.

A rendezvény szervezéséhez az Oktatási Minisztérium, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, továbbá az agrárszférában tevékenykedő vállalkozások is hozzájárultak.

A konferenciával kapcsolatos egyéb információk a rendezvény honlapján elérhetők (http://otdk.mkk.szie.hu).