Tavaszi programajánló

Lelkes diáktársatokként engedjétek meg, hogy pusztán építő jelleggel jegyezzem meg, lassan a szorgalmi idő feléhez érünk, ami nem feltétlenül jó... (már ha a szabadságunk és szabadidőnk újbóli elvesztéséről lehet szó, hála a vizsgaidőszaknak). Egy szó mint száz, itt a tavasz, süt a nap, csicseregnek a madarak, irány ki, a friss levegőre, tessék tartalmasan tölteni ifjú korotok óráit! Ja, és lányok: engedjetek annak a vödör víznek!

Mivel tényleg itt a jó idő, és remélhetőleg már nem csak meg-megmutatja magát, néhány szabadtéri programot ajánlok figyelmetekbe.

Április 12-én rendezik meg Gödöllőn az Ibolya Nap - a királynő virágai című programot. Köztudott, hogy Erzsébet maga rendelkezett arról, hogy a lakosztályát kedvenc virága, az ibolya színével megegyező kárpitokkal burkolják. Amikor Gödöllőre érkezett,a királyné kertjébe árvácskát és ibolyát ültettek. Erre a hagyományra építve, kora tavasszal virágba borul a kastély, színes programokat kínálva egy kiránduláshoz.

Húsvétig minden szombaton Medvehagyma-szüret várja a vállalkozó szellemű kirándulni vágyókat Kehidakustányban, ahol a túrázások alkalmával megtörténik a tavasz első gyógynövényének szürete, majd pedig ételkóstolás várja az érdeklődőket. A legbátrabbak egy receptversenyre is benevezhetnek. Arra az esetre, ha nem az étkezés lenne legfontosabb számotokra, javaslom a X. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivált Gyulán, ahol a hazai pálinkafőzők mérik össze tudásukat és koccintják össze poharaikat.

Esőnapra ajánlom Nektek a Föld napja alkalmából (ápr. 21.) valamelyik Zöld Klubos előadást, vagy akár a klímairoda látogatását. Ha minden kötél szakad, akkor, egye fene, egy mozi is belefér, vegyük például a legújabb amerikai kasszasikert a Nem kellesz eléggé című párkapcsolati útmutatót.

Élvezzétek a tavasz minden szépségét, májusban találkozunk!

Lőrincz Klára