Zagyva parti gólyatábor

 

BAKOSI TAMÁS

II. évf. szociális munka szak, ABK

 Augusztus 23-tól három napon át rendezték meg a Gólyatábort a jászberényi Alkalmazott Bölcsészeti Karon, a Zirzen Janka Kollégiumban.

A gólyákat különböző vicces, kalandos, kihívó csapatépítő programok, feladatok, vetélkedők várták. A Hallgatói Önkormányzat csapata mindent megtett annak érdekében, hogy a leendő hallgatók jól érezzék magukat. Négy csapatra (piros, zöld, sárga, kék) oszlottak az ,,újoncok" és így végezték el a számukra kitalált feladatokat. Ezek között szerepelt olyan is, amely segített a gólyáknak eligazodni Jászberény városában és az egyetem falai között. A legizgalmasabb feladatok egyike az éjszakai Zagyva túra volt, ahol kis séta mellett vicces feladatokat kellett megoldaniuk a gólyáknak. A versengésre leginkább alkalmas feladat a tornatermi vetélkedő volt.

A tábor ideje alatt a gólyák megismerkedtek a karon működő, hallgatókból álló szervezetekkel is. Végül immár egyetemi polgárokként, egy csapatként távoztak és egy csapatként kezdték meg az őszi szemesztert, amihez sok sikert kívánok!